6 manieren waarop je een vleugje vintage stijl aan je huis kunt toevoegen

Vintage meubels

Wie houdt er niet van een beetje vintage? Misschien niet iedereen, maar wij denken dat er genoeg op de wereld zijn die dat wel doen. Denk aan geruite geruite tafelkleden, gebloemd behang, oude geometrische prints en servies met delicate porseleinen patronen. Wij zijn er zo dol op dat we die mooie visuele accenten in onze eigen huizen brengen met deze vintage woontrend. Het goede nieuws is dat er geen specialistische vaardigheden nodig zijn om deze look te bereiken. Iedereen kan het namaken met een beetje tijd en moeite. Hier zijn zes tips om een vleugje vintage stijl aan je huis toe te voegen…

Verander de kleuren van je muur.

De eerste (en makkelijkste) manier om een vintage tintje aan je huis toe te voegen is door je muurkleuren te veranderen. Je hoeft je muren niet met een specifieke vintage verf te schilderen, maar een lichter, gedempt kleurenpalet zal een vintage gevoel aan je huis toevoegen. Als je wilt, kun je kiezen voor een specifieke vintage verf palet dat is warm, bruinachtig en romige in toon, of je kunt gaan voor iets helderder met een vleugje van vintage, zoals een licht blauw of perzik. Het is helemaal aan jou, maar zorg ervoor dat je een licht kleurenpalet aanhoudt om je ruimte niet te overweldigen met te veel kleur.

Ga voor bedrukte meubels.

Als je de voorkeur geeft aan een meer stijlvolle vintage look, overweeg dan de aanschaf van bedrukte vintage meubels. Meubels met print hebben vaak geometrische patronen, chevronpatronen en zelfs dierenprints. Dit is een geweldige manier om een vintage tintje aan een kamer toe te voegen zonder overboord te gaan. Er zijn een aantal websites die bedrukte meubels verkopen, zoals Wayfair, Pottery Barn en West Elm. Houd er rekening mee dat bedrukte meubels niet zo duurzaam zijn als traditionele meubels, dus als je kinderen of huisdieren hebt, moet je overwegen om traditionele meubels te kopen.

Een vleugje goud.

Als je de voorkeur geeft aan een meer elegante vintage stijl, overweeg dan om goud toe te voegen aan je inrichting. Gouden accessoires, een met goud beschilderde tafel of met goud beschilderde meubels zijn allemaal manieren om een beetje vintage goud in je huis te verwerken. Je kunt ook een vintage tintje aan je inrichting geven door te kiezen voor een donkere houten tafel met een goudkleurig blad. Vergeet niet dat je niet hoeft te overdrijven met gouden accessoires. Met een klein accent hier en daar kom je al een heel eind bij het accentueren van je vintage inrichting.