De toekomst van duurzaam bouwen?

Biobased bouwen

 

 

De bouw is de ruggengraat van elke economie. Het is hoe we nieuwe bedrijven bouwen, scholen bouwen en huizen en bedrijven toevoegen aan bestaande stedelijke gebieden. De bouwsector ondergaat ook een digitale transformatie die haar alleen maar efficiënter zal maken. Met de invoering van duurzame technologieën zoals energie-efficiënte ramen, passieve koeling, zonnepanelen en LED-verlichting, wenden veel ontwikkelaars zich tot alternatieve bouwmaterialen in een poging tot groenere bouwpraktijken. Biobased bouwmaterialen zijn een populaire keuze geworden voor degenen die groene bouwpraktijken in hun projecten willen implementeren met minimale kostenstijgingen of verstoringen van de workflow. Biobased bouwen is een belangrijke stap in de strijd tegen klimaatverandering. Laten we eens onderzoeken wat biobased bouwen precies is, waar het naartoe gaat, enkele veel voorkomende toepassingen van het materiaal en mogelijke uitdagingen bij de invoering van deze nieuwe praktijk.

Wat is biobased bouwen?

Bouwen met biobased materialen is het produceren van minder schadelijke producten voor het milieu, zoals biobased beits voor hout en biobased lijmen voor beton. Het gaat ook om het produceren van minder energie voor het bouwproces. Biobased materialen worden geproduceerd uit hernieuwbare bronnen zoals maïskolf, algen en suikerriet. De groeiende vraag naar biogebaseerde materialen zal naar verwachting toenemen, aangezien de markt tot 2019 jaarlijks met 7% zal groeien.

Biogebaseerde materialen kunnen in tal van bouwprojecten worden verwerkt om zowel de ecologische impact als de bouwkosten te verminderen. De uitdagingen voor de toepassing van deze nieuwe materialen zijn onder meer de lagere vraag naar biogebaseerde producten en de beperkte beschikbaarheid van land om biogebaseerde grondstoffen zoals biogebaseerd hout te produceren.

Potentiële toepassingen van biogebaseerde materialen.

Biogebaseerde materialen vinden hun weg naar een reeks bouwprojecten. Enkele van de meest voorkomende toepassingen zijn dakbedekking, bevelsiding, ramen, muurpanelen en verf. De groeiende vraag naar biogebaseerde materialen zal naar verwachting toenemen, aangezien de markt tot 2019 jaarlijks met 7% zal groeien. Biobased hout is het meest gebruikte biobased materiaal en kan worden gebruikt voor exterieur- en interieurtoepassingen zoals bevelsiding, vlonders, hekwerken, trappen, pergola's en buitenmeubilair. De groeiende vraag naar biogebaseerde producten zal naar verwachting tot 2019 jaarlijks met 7% toenemen. De grote vraag naar biogebaseerde materialen wordt toegeschreven aan de groeiende belangstelling om de koolstofvoetafdruk van de bouw te verminderen. Biogebaseerde materialen worden een meer mainstream keuze als duurzaam bouwmateriaal.

Huidige hindernissen in de biogebaseerde bouw.

Biogebaseerde materialen zijn een goede keuze voor duurzame bouw vanwege hun lage milieueffecten en concurrerende prijzen. De uitdaging ligt bij vraag en aanbod. Biobased materialen worden geproduceerd uit hernieuwbare bronnen zoals maïskolf, algen en suikerriet. De groeiende vraag naar biogebaseerde materialen zal naar verwachting toenemen, aangezien de markt tot 2019 jaarlijks met 7% zal groeien. De grote vraag naar biogebaseerde producten wordt toegeschreven aan de groeiende belangstelling om de koolstofvoetafdruk van de bouw te verminderen.

Biogebaseerde materialen worden een meer mainstream keuze als duurzaam bouwmateriaal. Biobased hout is het meest gebruikte biobased materiaal en kan worden gebruikt voor exterieur- en interieurtoepassingen zoals gevelbekleding, vlonders, hekwerken, trappen, pergola's en buitenmeubilair. Alternatieve biogebaseerde materialen, zoals bio-cement en bio-platen, winnen ook aan populariteit in de duurzame bouwmarkt.

Conclusie

Bio-based materialen produceren minder schadelijke producten voor het milieu, zoals bio-based beits voor hout en bio-based lijmen voor beton. Het gaat ook om het produceren van minder energie voor het bouwproces. Biobased materialen worden geproduceerd uit hernieuwbare bronnen zoals maïskolf, algen en suikerriet. De groeiende vraag naar biogebaseerde materialen zal naar verwachting toenemen, aangezien de markt tot 2019 jaarlijks met 7% zal groeien. Biogebaseerde materialen kunnen worden verwerkt in een breed scala van bouwprojecten om zowel de ecologische impact als de bouwkosten te verminderen. De uitdaging ligt bij vraag en aanbod. Biogebaseerde materialen worden geproduceerd uit hernieuwbare bronnen zoals maïskolf, algen en suikerriet.